legjobb fogfehérítő módszer

Melyik a legjobb fogfehérítő módszer?

Ma a vonzó külsőnek már sok szempontból egészen más kritériumai vannak, mint régen. Ezek közé tartozik a szép mosoly, a ragyogó fogak is, amit ki-ki másképpen igyekszik elérni. Van, aki az otthon alkalmazható megoldásokba veti a bizalmát, mások azonban professzionális segítséget vesznek igénybe a tartós és látványos eredmény érdekében. Hogy melyik a legjobb fogfehérítő módszer, az azonban nem kérdéses: a rendelői fogfehérítés.

Hogy milyen lehetőségek állnak azok rendelkezésére, akik a mosolyukkal (is) szeretnének hódítani, és hogy ezek milyen előnyöket és hátrányokat vonultatnak fel, azt tekintjük most át röviden.

A házi praktikáktól a fehérítő fogkrémekig: azoknak, akik az otthoni megoldásokban hisznek

A ragyogó fogakhoz számtalan út vezet, de hogy közülük melyik a legjobb fogfehérítő módszer, arról megoszlanak a vélemények. A professzionális kezelést sokan tartják túl drágának, ráadásul időpontot kell kérni a rendelőbe, és vannak, akikben már önmagában ez félelmet kelt. Ilyen esetben maradnak azok a megoldások, amik házilag is kivitelezhetők, és amikkel tele van az internet.

Szinte nincs is olyan női portál, ahol időről időre ne írnának a szódabikarbóna vagy az eper csodás hatásairól, és arról, hogy fillérekből hogyan lehet árnyalatokkal fehérebb a fogunk. Jobb esetben az ilyen cikkek szerzői ezen módszerek hátulütőt is megemlítik, de kétséges, hogy ennek mekkora lehet a visszatartó ereje. Ha ugyanis csak az árat nézzük, akkor valóban gazdaságosabb megvenni egy-egy citromot, vagy a szódabikarbónát, mint kifizetni a rendelői beavatkozás árát. De tényleg megéri ezen spórolni?

Érdemes spórolni a fogfehérítésen?

Akik erre a kérdésre igennel felelnek, azok előszeretettel hangoztatják azt az egyébként téves állítást is, hogy a professzionális fogfehérítés ugyanúgy károsítja a fogakat, vagyis mindegy, hogy melyiket választja az ember. Pedig ezzel nem is állhatnának távolabb az igazságtól! Gondoljunk csak bele abba, hogy mi is történik, amikor valaki otthon áll neki a fogfehérítésnek!?

Először a szemcsés szódabikarbónával alaposan megdörzsöli a fogait, amivel felsérti a fogzománcot. Mi több, az anyag akár az ínyt is felmarhatja. Második lépésként sok helyen javasolják valamilyen gyümölcs – például eper – alkalmazását a már eleve sérült fogzománcra. Sőt, olyan recept is létezik, ahol eleve azt tanácsolják, hogy keverjünk össze szódabikarbónát citrommal, és ezzel végezzük el a műveletet. A végeredményt pedig el lehet képzelni: a saverózió miatt erősen károsodhatnak a fogak!

A fehérítő fogkrémek eggyel jobb választásnak tekinthetők, de mivel alapvetően ezek is mechanikai – azaz dörzsölés – úton fejtik ki a hatásukat, ennek a módszernek ugyanúgy megvannak a hátrányai.

A második legjobb fogfehérítő módszer: a fogfehérítő sín

Az otthoni és a rendelői fogfehérítés között létezik egy köztes út: a fogfehérítő sín. Ennek a módszernek az a legnagyobb előnye, hogy mégiscsak egy személyre szabott megoldásról van, aminek az alkalmazását a fogorvos felügyeli. Ráadásul maga a sín több alkalommal is felhasználható, így még költséghatékonyabb lesz a kezelés.

A lenyomatvétel után elkészített szilikon sínbe kerül a fogfehérítő anyag, amit azután napi több órán át kell a fogakon tartani a kellő hatás elérése érdekében. A látványosabb kezeléshez legalább 6-8 alkalommal kell a sínt viselni, de még így is csupán 3-5 árnyalatnyi fehérítés érhető vele, ellentétben a rendelő beavatkozás 7-8 árnyalatával.

További előny, hogy a kezeléshez használt anyagot mégsem a páciens kevergeti ki magának, hanem egy körültekintően kifejlesztett, professzionális gél kerül a készülékbe. Ez azért fontos, mert így a minimálisra csökkenthető a fogzománc és az íny sérülésének esélye, ami viszont az otthoni paszták esetén cseppet sem garantált.

A fogfehérítő sín megvásárlása előtt érdemes a fogorvossal konzultálni, aki minden szükséges infót elmond, amit erről a lehetőségről tudni érdemes.

Tényleg a rendelői fogfehérítés a legjobb fogfehérítő módszer?

Igen! Annak, hogy a rendelői fogfehérítés a legjobb fogfehérítő módszer, számtalan oka van. Többek között az a tény, hogy szakemberek végzik a kezelést, méghozzá professzionális anyaggal. De az sem elhanyagolható körülmény, hogy a beavatkozást vizsgálat is megelőzi, ami során fény derül a fogakat érintő problémákra, amiket természetesen kezelnek is a fogfehérítés előtt.

Ha tehát te is ragyogóbb mosolyt szeretnél, ne kísérletezz: válaszd a professzionális fogfehérítést!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé.