professzionális fogfehérítés

A professzionális fogfehérítés előnyei

Sokakban merül fel a kérdés: a rendelői, professzionális fogfehérítés valóban annyival hatékonyabb, és nem utolsósorban biztonságosabb, mint az egyéb módszerek? És egyáltalán, miért kellene a fogászatra menni, amikor az internet tele van jobbnál jobb – és persze gazdaságosabb – praktikákkal, amik házilag is könnyedén kivitelezhetők?

Tény, hogy a csajos portálok időről időre megosztanak a témával foglalkozó cikkeket, amik elsőre igen csábítónak tűnhetnek, hiszen azt sugallják, hogy csak pár olcsó alapanyagot kell beszerezni, és ennyi elég is a ragyogó mosolyhoz. De ne olyan hevesen!

Miért érdemes inkább a professzionális fogfehérítés mellett dönteni?

A válasz egyszerű: a rendelőben végzett professzionális fogfehérítés – mint ahogy a neve is mutatja – profi anyagokkal és eszközökkel, illetve szakmai felügyelet mellett zajlik. Ez miért fontos? Azért, mert a tudomány jelenlegi állása szerint a sérült fogzománc nem épül vissza! Márpedig az otthon végzett kísérletezgetés vége könnyedén lehet fogzománckopás is, aminek következtében a fogak nemhogy fehérebbek nem lesznek, de a dentinréteg előtűnésével inkább sárgás árnyalatúvá válnak.

Vagyis ami a könnyebb útnak tűnik, az végül olyan komoly problémákat okozhat, amiknek a kezelése nemcsak időigényes, de költséges is. Gondolj bele, hogy egy előrehaladott zománckopást helyrehozni nem is olyan egyszerű, és akár fogászati korona is kerülhet a sérült fogra. Nem éri meg kockáztatni, igaz?

A professzionális fogfehérítés előnyei

Ennyi bevezető után térjünk is a lényegre, és nézzük meg, hogy pontosan mik a professzionális fogfehérítés előnyei. Alapvetően a hatékonyság és a biztonság, de egyéb érvek is szólnak mellette. Lássuk, hogy mik ezek!

  • Hatékonyság: egyik módszerrel sem érhető el akkora színbeli különbség, mint ezzel a kezeléssel. Az eredményt tekintve a sínes fehérítés áll hozzá a legközelebb, viszont az egyrészt sokkal kényelmetlenebb, másrészt hosszadalmas is, és még így sem közelíti meg azt a 6-7 árnyalatnyi változást, mint amennyivel a professzionális fogfehérítés ragyogóbbá teszi a fogakat. A fogkrémekről nem is beszélve, amikkel jó, ha minimális különbség tapasztalható.
  • Biztonság: a beavatkozás ellenőrzött, magas minőségű anyagokkal történik, illetve a legmodernebb technológiák alkalmazásával. De ennél jóval többet jelent a biztonság. A fehérítés előtt mindig ellenőrizzük a fogakat, így ha például egy szuvasodást, illetve valamilyen egyéb problémát találunk, azt előbb „kijavítjuk”. Az otthoni megoldásoknak éppen az az egyik hátránya, hogy talán olyan fogakra kened fel a citromos vagy epres pasztát, amiket eleve károsított már a saverózió. És nem nehéz belátni, hogy ezzel mekkora további károkat okozol magadnak!
  • Tartósság: természetesen csak a kezelés utáni teendők – az úgynevezett „fehér diéta” – betartásával, valamint a helyes szájhigiénia mellett, de a professzionális fogfehérítés hatása akár évekig is kitarthat. Ez más módszerekről nem mondható el, azaz egyik sem biztosít hosszú távra szóló eredményt. A kezelés után mindig elmondjuk, hogy mik a pontos teendők, azokat követve pedig te is sokat tehetsz a hófehér mosoly megőrzéséért.

A rendelői fehérítés emellett teljesen fájdalommentes, a végeredmény pedig nemcsak látványos, de azonnali! Így ha szorít a határidő, mert például jó benyomást szeretnél tenni egy közelgő állásinterjún, vagy a küszöbön áll egy barátod, barátnőd esküvője, netán a tiéd, akkor ne habozz az időpontkéréssel!

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé.