All-on-4

Teljes foghiánnyal küzd, és olyan megoldást keres, ami a fogsornál hatékonyabb és esztétikusabb? Kivehető és gyakran kényelmetlen fogsor helyett az eredeti fogaihoz jobban hasonlító körhídra vágyik, de nincs elég csontja?

A fogászati technológia folyamatos fejlődésének köszönhetően ma már olyan megoldások is elérhetők, amelyekről régen még csak nem is álmodhattunk volna.

Forradalmi megoldás: All-on-4


Az All-on-4 egyike ezeknek az új módszereknek: egy speciális fogbeültetési eljárással lehetővé válik, hogy 4 (vagy akár 6) fogászati implantátumra úgynevezett hídprotézis kerüljön.

Ezt a hídprotézist a páciens nem tudja eltávolítani, és az nem okoz olyan kellemetlenségeket, mint egy protézis viselése. Az All-on-4 bizonyította az évek során, hogy képes hatékonyan megszüntetni a teljes foghiányt, de megvalósításában több a kockázat is.

Éppen ezért a CompletDent csak abban az esetben vállal All-on-4-os esetet, ha a páciens kifogástalan állapotban van, és nemcsak a szájhigiéniája, hanem az egészsége is jó. Számunkra az a legfontosabb, hogy Ön sokáig viselhesse a tőlünk kapott fogpótlását, ezért mindig olyan megoldást javaslunk, ami a legkevesebb kockázattal jár és a legnagyobb sikerrel kecsegtet.

Milyen következményei lehetnek a teljes foghiánynak?


Csupán kevés páciens tudja, hogy elég egy-két fogunkat elveszíteni, és nemcsak felborul a szájüregünkben lévő egyensúly, de még egy komoly következményekkel járó folyamat is elindul.

A helyzet sokkal súlyosabb, ha Önnek teljes foghiánya van, és nem gondoskodik időben az elveszített fogak pótlásáról.

Ilyenkor számolni kell azzal, hogy

 • nem fog tudni rendesen étkezni,
 • emésztési problémák lépnek fel,
 • az arc beesetté és ráncosabbá válik (fogak hiányában elveszíti a tartását),
 • módosul a hangképzése,
 • valamint szociális-pszichikai problémák merülnek fel.

Kutatók már arra is rájöttek, hogy bár jó megoldás és szinte bárkinél használható a kivehető fogsor, ám annak megvannak a maga hátrányai is. Ne csak arra gondoljon, hogy a fogsort kényelmetlen viselni, és hogy az billeg, mozog. Egy nehezebben használható protézis miatt ugyanis megváltozik a páciensek étkezési szokása, amely a tapasztalatok szerint elhízáshoz és romló egészségi állapothoz is vezethet.

A kivehető fogsort viselő páciensek ráadásul

 • nem érzik tökéletesen az ízeket,
 • megváltozik a hőérzetük,
 • és napi szinten szenvednek kisebb-nagyobb kellemetlenségektől.


De mi a megoldás akkor, ha Ön nem szeretne protézist viselni, de nincs elég csontja a körhíd megvalósításához?

Jelentkezzen be most!

Szakszerű és fájdalommentes kezelések.

Nálunk ez mind
benne van az árban!

 • Állapotfelmérés
 • Konzultáció
 • Kezelési terv készítés
 • Érzéstelenítés
 • Implantátum beültetés
 • Lenyomatvételek
 • Igazítások és Harapások
 • Ingyenes kontroll

Az ok arra, hogy Ön újra mosolyogjon

Az All-on-4 csontpótlás nélkül, és mindössze 4 (vagy All-on-6 esetében 6) fogászati implantátum beültetésével képes arra, hogy fix választ adjon a teljes foghiány problémájára.

Kivehető fogsor helyett ilyenkor egy fémkerámiából (esetleg cirkonból) készülő hídprotézis kerül az implantátumokra, amelyek a speciális beültetésnek köszönhetően meg tudják tartani a protézisnél jóval nehezebb fémvázas pótlást.

Hogy miképp fest a valóságban ez a speciális beültetés?

A szájsebészek törekednek arra, hogy a két szélső implantátumot ferdén helyezzék be, és hogy azok mindig csontban maradjanak. Az implantátum felső vége ezáltal hátrébb kerül, az alsó vége viszont valahol a szemfogunk utáni régióban marad.

Ez a ferdén történő beültetés így leköveti a csontvonalat, vagyis a megoldás lényegében az Ön teljes állcsontját átéri.

A becsontosodott implantátumra a 3-6 hónapig tartó gyógyulási időszakot követően erős, döntött felépítmények kerülnek, amelyek segítenek abban, hogy a hídprotézist összemerevíthessük az implantátummal.

Az All-on-4 egyik hátránya, hogy nemcsak kockázatosabb, de drágább is, mint a stégprotézis, ezért általában azok a páciensek választják, akik semmiképp nem akarnak fix fogsorral élni. Ők azok, akik még véletlenül sem akarják átélni, hogy milyen érzés a protézis viselése.

A megoldásnak persze előnyei is vannak, és ezeket sem szeretnénk eltitkolni: az All-on-4 egyértelműen szebb, mintha kivehető fogsort viselnénk, hiszen természetesebb a hatása. Emellett a funkcionalitást illetően is jobban működik. Bátran kijelenthető, hogy ezzel a forradalmi megoldással megfelelő kezekben kiváló eredményeket érhetünk el.

Fontos ugyanakkor felhívnunk a figyelmet arra, hogy a CompletDent szájsebészei csak akkor vállalják All-on-4 megvalósítását, ha a páciens tökéletes szájhigiéniával és megfelelő csontminőséggel rendelkezik.

Ilyen esetben nem kell komolyabb rizikóval számolni, ezért tapasztalt munkatársaink szigorúak ezzel a feltétellel kapcsolatban, és a páciensek érdekében mindig törekednek arra, hogy csökkentsék a kockázatokat.

Számoljunk a kockázatokkal

Olvasnivalók a témában!

fémes szájíz

Fémes szájíz: mit lehet tenni ellene?

Egy felnőtt embernek körülbelül tízezer ízlelőbimbója van, és bár a számuk az évek előrehaladtával fokozatosan csökken, illetve az érzékenységük is eltérhet egyénenként, bizonyos aromák képesek

Elolvasom

Csapatunk felkészülten várja Önt!

Bejelentkezés

Töltse ki az űrlapot és kollégánk 24 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot.

06 1 792 3544

Hétfőtől – Péntekig 8:00 – 19:00

Cím: 1139 Budapest, Gömb u. 44.