All-on-4

Teljes foghiánnyal küzd, és olyan megoldást keres, ami a fogsornál hatékonyabb és esztétikusabb? Kivehető és gyakran kényelmetlen fogsor helyett az eredeti fogaihoz jobban hasonlító körhídra vágyik, de nincs elég csontja?

A fogászati technológia folyamatos fejlődésének köszönhetően ma már olyan megoldások is elérhetők, amelyekről régen még csak nem is álmodhattunk volna.

Forradalmi megoldás: All-on-4


Az All-on-4 egyike ezeknek az új módszereknek: egy speciális fogbeültetési eljárással lehetővé válik, hogy 4 (vagy akár 6) fogászati implantátumra úgynevezett hídprotézis kerüljön.

Ezt a hídprotézist a páciens nem tudja eltávolítani, és az nem okoz olyan kellemetlenségeket, mint egy protézis viselése. Az All-on-4 bizonyította az évek során, hogy képes hatékonyan megszüntetni a teljes foghiányt, de megvalósításában több a kockázat is.

Éppen ezért a CompletDent csak abban az esetben vállal All-on-4-os esetet, ha a páciens kifogástalan állapotban van, és nemcsak a szájhigiéniája, hanem az egészsége is jó. Számunkra az a legfontosabb, hogy Ön sokáig viselhesse a tőlünk kapott fogpótlását, ezért mindig olyan megoldást javaslunk, ami a legkevesebb kockázattal jár és a legnagyobb sikerrel kecsegtet.

Milyen következményei lehetnek a teljes foghiánynak?


Csupán kevés páciens tudja, hogy elég egy-két fogunkat elveszíteni, és nemcsak felborul a szájüregünkben lévő egyensúly, de még egy komoly következményekkel járó folyamat is elindul.

A helyzet sokkal súlyosabb, ha Önnek teljes foghiánya van, és nem gondoskodik időben az elveszített fogak pótlásáról.

Ilyenkor számolni kell azzal, hogy

 • nem fog tudni rendesen étkezni,
 • emésztési problémák lépnek fel,
 • az arc beesetté és ráncosabbá válik (fogak hiányában elveszíti a tartását),
 • módosul a hangképzése,
 • valamint szociális-pszichikai problémák merülnek fel.

Kutatók már arra is rájöttek, hogy bár jó megoldás és szinte bárkinél használható a kivehető fogsor, ám annak megvannak a maga hátrányai is. Ne csak arra gondoljon, hogy a fogsort kényelmetlen viselni, és hogy az billeg, mozog. Egy nehezebben használható protézis miatt ugyanis megváltozik a páciensek étkezési szokása, amely a tapasztalatok szerint elhízáshoz és romló egészségi állapothoz is vezethet.

A kivehető fogsort viselő páciensek ráadásul

 • nem érzik tökéletesen az ízeket,
 • megváltozik a hőérzetük,
 • és napi szinten szenvednek kisebb-nagyobb kellemetlenségektől.


De mi a megoldás akkor, ha Ön nem szeretne protézist viselni, de nincs elég csontja a körhíd megvalósításához?

Jelentkezzen be most!

Szakszerű és fájdalommentes kezelések.

Nálunk ez mind
benne van az árban!

 • Állapotfelmérés
 • Konzultáció
 • Kezelési terv készítés
 • Érzéstelenítés
 • Implantátum beültetés
 • Lenyomatvételek
 • Igazítások és Harapások
 • Ingyenes kontroll

Az ok arra, hogy Ön újra mosolyogjon

Az All-on-4 csontpótlás nélkül, és mindössze 4 (vagy All-on-6 esetében 6) fogászati implantátum beültetésével képes arra, hogy fix választ adjon a teljes foghiány problémájára.

Kivehető fogsor helyett ilyenkor egy fémkerámiából (esetleg cirkonból) készülő hídprotézis kerül az implantátumokra, amelyek a speciális beültetésnek köszönhetően meg tudják tartani a protézisnél jóval nehezebb fémvázas pótlást.

Hogy miképp fest a valóságban ez a speciális beültetés?

A szájsebészek törekednek arra, hogy a két szélső implantátumot ferdén helyezzék be, és hogy azok mindig csontban maradjanak. Az implantátum felső vége ezáltal hátrébb kerül, az alsó vége viszont valahol a szemfogunk utáni régióban marad.

Ez a ferdén történő beültetés így leköveti a csontvonalat, vagyis a megoldás lényegében az Ön teljes állcsontját átéri.

A becsontosodott implantátumra a 3-6 hónapig tartó gyógyulási időszakot követően erős, döntött felépítmények kerülnek, amelyek segítenek abban, hogy a hídprotézist összemerevíthessük az implantátummal.

Az All-on-4 egyik hátránya, hogy nemcsak kockázatosabb, de drágább is, mint a stégprotézis, ezért általában azok a páciensek választják, akik semmiképp nem akarnak fix fogsorral élni. Ők azok, akik még véletlenül sem akarják átélni, hogy milyen érzés a protézis viselése.

A megoldásnak persze előnyei is vannak, és ezeket sem szeretnénk eltitkolni: az All-on-4 egyértelműen szebb, mintha kivehető fogsort viselnénk, hiszen természetesebb a hatása. Emellett a funkcionalitást illetően is jobban működik. Bátran kijelenthető, hogy ezzel a forradalmi megoldással megfelelő kezekben kiváló eredményeket érhetünk el.

Fontos ugyanakkor felhívnunk a figyelmet arra, hogy a CompletDent szájsebészei csak akkor vállalják All-on-4 megvalósítását, ha a páciens tökéletes szájhigiéniával és megfelelő csontminőséggel rendelkezik.

Ilyen esetben nem kell komolyabb rizikóval számolni, ezért tapasztalt munkatársaink szigorúak ezzel a feltétellel kapcsolatban, és a páciensek érdekében mindig törekednek arra, hogy csökkentsék a kockázatokat.

Számoljunk a kockázatokkal

Olvasnivalók a témában!

Bejelentkezés

Töltse ki az űrlapot és kollégánk 24 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot.

06 30 244 4152

Hétfőtől péntekig 8:00-19:00

Cím: 1139 Budapest, Gömb u. 44.