Részleges fogsor

Mi történik akkor, ha Ön elveszíti hátsó fogait, de nem fogászati implantátumokkal szeretné azokat pótolni?

Létezik-e költséghatékony, mégis jól használható fogpótlás ilyen esetekre? Olyan, ami kényelmesen és tartósan megszünteti a foghiányát?

Szerencsére létezik: a csúsztatós fogsor egy több évtizede használt és folyamatosan tökéletesített fogpótlás, amellyel Ön kényelmes megoldást kap problémájára. És nincs szükség hozzá a költségesebb fogászati implantátumok használatára.

Amikor összetett megoldásra van szükség


A páciensek többsége általában az őrlőfogait veszíti el legelőször, és ha ezt a hiányt nem pótolják időben, akkor annak súlyos szövődményei lehetnek. Már egyetlen fog kihullásával elindulhat egy kellemetlen folyamat, aminek később egy nagyobb foghiány és állkapocs-ízületi problémák lehetnek a következményei.

Hogy miért az őrlőfogak legtöbbször az első áldozatok? Azért, mert ezeket nehezebb ápolni és tisztítani, ezért azokon gyakrabban alakul ki fogszuvasodás, és azokat hamarabb támadja meg fogágybetegség. Ez persze nem törvényszerű, de azt mi is jól látjuk, hogy sok páciensünknek a leghátsó fogaival van a legtöbb gondja.

Előfordul, hogy egyetlen őrlőfog sincs már meg, így a páciens a harapásért felelős frontfogakkal kénytelen rágni. Kevesen gondolnak bele, de ez a szokás az extra terhelés miatt idővel a megmaradt fogakat is tönkreteheti.

Ezért olyan fontos az elveszített fogak pótlása, még akkor is, ha mosolygáskor nem látszódik a hátsó fogak hiánya. Szájüregünkben ugyanis érzékeny egyensúly van, és ez a harmónia csak akkor maradhat fenn, ha 6-ostól 6-osig (de legrosszabb esetben 5-östől 5-ösig) zárt a harapás. Ez 10-12 (eredeti vagy pótolt) fogat jelent, amelyeknek egytől-egyig megvan a maguk szerepe.

A csúsztatós fogsor azokon a pácienseken segíthet, akiknek egy nagyobb foghiányos területet kell pótolni foghíd és fogászati implantátum alkalmazása nélkül. Hogy miképp?

Jelentkezzen be most!

Szakszerű és fájdalommentes kezelések.

135.000 Ft-tól

Nálunk ez mind
benne van az árban!

 • Állapotfelmérés
 • Konzultáció
 • Kezelési terv készítés
 • Érzéstelenítés
 • Lenyomatvételek
 • Igazítások és Harapások
 • Ingyenes kontroll

Hogyan készül a részleges fogpótlás?

A fix és esztétikus fogpótlás elkészítéséhez általában 10 munkanap szükséges.

Ez kifejezetten azoknak előnyös, akik a lehető leghamarabb kész megoldást szeretnének kapni, vagy akiknek nincs elég csontjuk az őrlőfogak helyén, és nem is szeretnének pénzt áldozni egy esetleges csontpótlásra.

A megoldás három részből áll:

 • kivehető részleges fogsorokból (mindkét oldalt egy-egy),
 • a fogsorok mellett található eredeti fogakra készülő koronából,
 • valamint a köztük lévő kapcsolatot biztosító csúsztatóból.

Az eredeti fogakat először lecsiszoljuk, majd speciális fogkoronát készítünk rájuk, amin már megtalálható a csúsztató egyik eleme. A rejtett finommechanikai elhorgonyzó elem másik része a fogsorra kerül.

A csúsztatós fogsor szájba helyezésekor a két elem egymásba csúszik, és az elhorgonyzó elem segítségével kiválóan rögzül. A végeredmény egy sokáig használható, komfortos megoldás, amit bármelyik páciensünknek örömmel tudunk ajánlani.

A részleges fogsor előnyei

 • Egyszerűen és kockázatok nélkül megvalósítható, a magyar fogorvosok már egyetemi tanulmányaik során rengeteg ilyet készítenek.
 • Fix, hiszen a csúsztató segítségével kiválóan stabilizálható a fogsor.
 • Esztétikus, mert a csúsztató nem látszódik, a mosoly viszont teljessé válik.
 • Költséghatékony, hiszen sokkal olcsóbb, mint fogászati implantátumokat beültetni.
 • Visszaadja a megfelelő életminőséget tulajdonosának.

Olvasnivalók a témában!

Bejelentkezés

Töltse ki az űrlapot, és kollégáink 24 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot!

06 30 244 4152

Hétfőtől péntekig 8:00-19:00

Cím: 1139 Budapest, Gömb u. 44.