Stégprotézis

Fix megoldást szeretne, amivel megtámaszthatja a billegő, kényelmetlen kivehető fogsort?

Olyan fogpótlást keres, amivel bátran mosolyoghat és beszélhet, és ami étkezéskor sem esik ki a helyéről?

A műfogsort viselő páciensek 80 százaléka még az évek múlásával sem tudja megszokni pótlását, és négyötödüknek még a rágás is problémát jelent.

Számukra a fogsorragasztó és az alábélelés is csupán ideiglenes megoldás, és egyik sem nyújt tökéletes választ a fennálló problémára. A legtöbben ugyanis az állandó szorongás miatt képtelenek arra, hogy önfeledten mosolyogjanak, vagy hogy egy jóízűt beszélgessenek barátaikkal, szeretteikkel.

Ha Ön is ezek közé a páciensek közé tartozik, akkor valószínűleg ez a kérdés foglalkoztatja:

Létezik-e megoldás a problémámra?

Az instabil és folyton mozgó protézis miatt a kivehető fogsort viselő páciensek nem tudnak teljes értékű életet élni:

 • nem érzik az ízeket,
 • megváltozik a hőérzetük,
 • és napi szinten szenvednek kisebb-nagyobb kellemetlenségektől.

A problémák és az állandó nyugtalanság miatt sokan önbizalomhiánnyal küzdenek, sőt, nem tudják jól érezni magukat a mindennapokban. Legtöbbjük csak azt szeretné, ha végre úgy élvezhetnének egy beszélgetést vagy egy finom vacsorát, ahogy fiatalabb korukban. Ha nem kéne folyton aggódni amiatt, hogy a fogsor kiesik-e vagy sem egy óvatlan pillanatban, és ők megszégyenülnek emiatt.

Éppen ezért a problémával küzdő páciensek folyamatosan keresik a megoldást a kivehető fogsor stabilizálására. De vajon létezik ilyen?
Van-e a fogászatnak válasza a billegő protézisek jelentette kellemetlenségre?

A válasz egyszerű: létezik, és ezt a hatékony módszert most örömmel mutatjuk meg Önnek.

 

Jelentkezzen be most!

Szakszerű és fájdalommentes kezelések.

350.000 Ft-tól

Nálunk ez mind
benne van az árban!

 • Állapotfelmérés
 • Konzultáció
 • Kezelési terv készítés
 • Érzéstelenítés
 • Implantátum beültetés
 • Lenyomatvételek
 • Igazítások és Harapások
 • Ingyenes kontroll

A legkorszerűbb megoldás: fogbeültetés

A fogbeültetés az egyik legmodernebb fogászati eljárás, aminek segítségével Ön egyedülálló módon pótolhatja elveszített fogát vagy fogait, legyen a hiány akár kicsi vagy nagy. A fogászati implantátum használatával ugyanis nemcsak a szóló, hanem a teljes foghiány is megszüntethető, és a megoldás ideális körülmények között egy egész életre szól.

A több mint 60 éve elérhető technológia folyamatos fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedekben, és a kutatók rájöttek, hogyan érhető el a közel 100 százalékos sikerességi ráta. Így a fogbeültetés nemcsak hatékony, de biztonságos is, amit a szájsebészek ma már rutinszerűen, minimális kockázattal végeznek el egy teljesen fájdalommentes műtét során.

A fogászati implantátum valójában egy csavarhoz hasonlító műgyökér, amit a páciensek állcsontjába ültetnek be a szájsebészek. A műtéthez általában helyi érzéstelenítést használunk, de a CompletDentnél elérhető az úgynevezett éber szedálás is, amivel teljesen stresszmentessé tehető a beavatkozás.

A néhány órás műtétet követően az implantátum a fogíny alatt gyógyul tovább, és a 3-6 hónapig tartó időszakban tökéletesen összenő a beültetés helyén található csontállománnyal.

A végeredmény? A műgyökér még az eredeti fogaiknál is erősebben rögzül. Az előnyök pedig önmagukért beszélnek:

 • A rá készülő látható pótlással (legyen az akár fogkorona, foghíd vagy kivehető fogsor) nagyobb stabilitást nyújt.
 • Tartós és biztonságos.
 • Nem okoz allergiás reakciót, és az emberi szervezet teljes mértékben elfogadja, hiszen bioanyagból (titánból) készül.
 • 98-99 százalékos a sikerességi rátája.
 • Segít megőrizni az állcsont egészségét, és megakadályozza annak leépülését.

Mi a fogászati implamtátum?

A fogbeültetés alapfeltétele

A fogbeültetés egyik legfontosabb feltétele az, hogy a páciensnek megfelelő csontállománnyal kell rendelkeznie az érintett területen. Ennek hiányában nem végezhető el a beavatkozás, hiszen a fogászati implantátum nem rögzül majd stabilan rögzülni a helyén.

Gondolja végig a teljes foghiánnyal rendelkező páciensek dilemmáját!

 • Körhíd csak akkor készíthető, ha állcsontonként legalább 6 fogászati implantátumot be lehet ültetni, megfelelően elosztva azokat hátul, az őrlőfogak helyén, valamint elöl, a frontfogaknál.
 • Sok idős páciensnek viszont nincs elég csontja, és leginkább az őrlőfogak helyén akadnak gondjai. Ezeket a fogakat veszítjük el először, ezért itt hamarabb kezd el sorvadni a csontállomány. A folyamatos fogsorviselés csak ront a helyzeten, hiszen a rágóerő nem a csontra közvetítődik.
 • Csontpótlással egy bizonyos szintig orvosolható a probléma, de az idősebb páciensek többségének már olyan mértékű a hiánya, hogy ezt a beavatkozást nem lehet, vagy nem éri meg elvégezni. Előfordul, hogy az idősebb pácienseknél túl kockázatos vagy túl drága a csontpótlás.

Hogy használhatjuk ilyenkor a fogbeültetést, és miképp segíthet az a kivehető fogsor stabilizálásában?

Úgy, hogy olyan megoldást keresünk, amihez nem kell annyi fogászati implantátum, mint egy körhídhoz, és aminek használatával arra sincs szükség, hogy a műgyökerek az őrlőfogak helyére kerüljenek.

A frontfogak helyén ugyanis általában még az idősebb pácienseknek is van elég csontjuk.

Ami visszaadja az életminőséget: a fix fogsor


Szerencsére a kutatók rájöttek arra, hogy egy fogászati implantátumra nemcsak fogkorona vagy foghíd kerülhet, hanem kivehető fogsor is. Ehhez a módszerhez pedig 8 helyett elég csak 2-4 fogászati implantátumot beültetni.

A fix fogsor lényege, hogy a protézis stabilizálásához szükséges implantátumokat előre, a frontfogak helyére ültetjük be, ezen a területen ugyanis még idősebb korban is van elég csontja a pácienseknek.

A műgyökér ezt követően stabilan rögzül a helyén, így a becsontosodott fogászati implantátumot egy speciális szerkezet segítségével összeköthetjük a kivehető fogsorral. Ezt a speciális szerkezetet hívjuk stégnek, és innen kapta ez a forradalmi megoldás a stégprotézis nevet.

A stégprotézis elemei tökéletesen passzolnak egymáshoz, és a stég maga ugyanabból az anyagból (vagyis titánból) készül, mint a fogászati implantátumok. Egy kifogástalanul funkcionáló pótlást képzeljünk el, ami idősebb korban is visszaadhatja Önnek a megfelelő életminőséget.

A rugalmas, műanyagból készülő fogsort könnyedén megtartja a stabil stég, és bár összepattintva az elemek fix megoldást biztosítanak Önnek, a protézis egyszerűen eltávolítható, ezáltal nem okoz gondot tisztítása és ápolása.

A stégprotézis a 21. századi fogászat egyik leghatékonyabb válasza az időskori páciensek foghiányára.

A Stégfogsor előnyei

 • A kezeléshez több vizitre és 3-6 hónapig tartó gyógyulási időszakra van szükség, de Ön a köztes időszakban sem marad fog nélkül.
 • Beszélgetéskor, mosolygáskor és étkezéskor is stabilan tart. Elmúlik az önbizalomhiány, és Ön ismét jól érezheti magát társaságban.
 • Nincs szükség hozzá fogsorragasztóra.
 • Viselése komfortos.
 • Visszaadja a megfelelő életminőséget, és Ön ismét teljes értékű életet élhet vele.
 • Megfelelő esztétikumot nyújt, hatása természetes.
 • Megfizethető, és nagyságrendekkel olcsóbb, mint egy körhíd.
 • Tisztítása egyszerű, megszokása nem okoz problémát.
 • Több idősebb páciensnek nyújt megfelelő megoldást, és nagy eséllyel az Ön esetében is megvalósítható.
 • Az egész folyamat fájdalommentes.

Olvasnivalók a témában!

fémes szájíz

Fémes szájíz: mit lehet tenni ellene?

Egy felnőtt embernek körülbelül tízezer ízlelőbimbója van, és bár a számuk az évek előrehaladtával fokozatosan csökken, illetve az érzékenységük is eltérhet egyénenként, bizonyos aromák képesek

Elolvasom

Csapatunk felkészülten várja Önt!

Bejelentkezés

Töltse ki az űrlapot és kollégánk 24 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot.

06 1 792 3544

Hétfőtől – Péntekig 8:00 – 19:00

Cím: 1139 Budapest, Gömb u. 44.