Stégprotézis

Fix megoldást szeretne, amivel megtámaszthatja a billegő, kényelmetlen kivehető fogsort?

Olyan fogpótlást keres, amivel bátran mosolyoghat és beszélhet, és ami étkezéskor sem esik ki a helyéről?

A műfogsort viselő páciensek 80 százaléka még az évek múlásával sem tudja megszokni pótlását, és négyötödüknek még a rágás is problémát jelent.

Számukra a fogsorragasztó és az alábélelés is csupán ideiglenes megoldás, és egyik sem nyújt tökéletes választ a fennálló problémára. A legtöbben ugyanis az állandó szorongás miatt képtelenek arra, hogy önfeledten mosolyogjanak, vagy hogy egy jóízűt beszélgessenek barátaikkal, szeretteikkel.

Ha Ön is ezek közé a páciensek közé tartozik, akkor valószínűleg ez a kérdés foglalkoztatja:

Létezik-e megoldás a problémámra?

Az instabil és folyton mozgó protézis miatt a kivehető fogsort viselő páciensek nem tudnak teljes értékű életet élni:

 • nem érzik az ízeket,
 • megváltozik a hőérzetük,
 • és napi szinten szenvednek kisebb-nagyobb kellemetlenségektől.

A problémák és az állandó nyugtalanság miatt sokan önbizalomhiánnyal küzdenek, sőt, nem tudják jól érezni magukat a mindennapokban. Legtöbbjük csak azt szeretné, ha végre úgy élvezhetnének egy beszélgetést vagy egy finom vacsorát, ahogy fiatalabb korukban. Ha nem kéne folyton aggódni amiatt, hogy a fogsor kiesik-e vagy sem egy óvatlan pillanatban, és ők megszégyenülnek emiatt.

Éppen ezért a problémával küzdő páciensek folyamatosan keresik a megoldást a kivehető fogsor stabilizálására. De vajon létezik ilyen?
Van-e a fogászatnak válasza a billegő protézisek jelentette kellemetlenségre?

A válasz egyszerű: létezik, és ezt a hatékony módszert most örömmel mutatjuk meg Önnek.

 

Jelentkezzen be most!

Szakszerű és fájdalommentes kezelések.

350.000 Ft-tól

Nálunk ez mind
benne van az árban!

 • Állapotfelmérés
 • Konzultáció
 • Kezelési terv készítés
 • Érzéstelenítés
 • Implantátum beültetés
 • Lenyomatvételek
 • Igazítások és Harapások
 • Ingyenes kontroll

A legkorszerűbb megoldás: fogbeültetés

A fogbeültetés az egyik legmodernebb fogászati eljárás, aminek segítségével Ön egyedülálló módon pótolhatja elveszített fogát vagy fogait, legyen a hiány akár kicsi vagy nagy. A fogászati implantátum használatával ugyanis nemcsak a szóló, hanem a teljes foghiány is megszüntethető, és a megoldás ideális körülmények között egy egész életre szól.

A több mint 60 éve elérhető technológia folyamatos fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedekben, és a kutatók rájöttek, hogyan érhető el a közel 100 százalékos sikerességi ráta. Így a fogbeültetés nemcsak hatékony, de biztonságos is, amit a szájsebészek ma már rutinszerűen, minimális kockázattal végeznek el egy teljesen fájdalommentes műtét során.

A fogászati implantátum valójában egy csavarhoz hasonlító műgyökér, amit a páciensek állcsontjába ültetnek be a szájsebészek. A műtéthez általában helyi érzéstelenítést használunk, de a CompletDentnél elérhető az úgynevezett éber szedálás is, amivel teljesen stresszmentessé tehető a beavatkozás.

A néhány órás műtétet követően az implantátum a fogíny alatt gyógyul tovább, és a 3-6 hónapig tartó időszakban tökéletesen összenő a beültetés helyén található csontállománnyal.

A végeredmény? A műgyökér még az eredeti fogaiknál is erősebben rögzül. Az előnyök pedig önmagukért beszélnek:

 • A rá készülő látható pótlással (legyen az akár fogkorona, foghíd vagy kivehető fogsor) nagyobb stabilitást nyújt.
 • Tartós és biztonságos.
 • Nem okoz allergiás reakciót, és az emberi szervezet teljes mértékben elfogadja, hiszen bioanyagból (titánból) készül.
 • 98-99 százalékos a sikerességi rátája.
 • Segít megőrizni az állcsont egészségét, és megakadályozza annak leépülését.

Mi a fogászati implamtátum?

A fogbeültetés alapfeltétele

A fogbeültetés egyik legfontosabb feltétele az, hogy a páciensnek megfelelő csontállománnyal kell rendelkeznie az érintett területen. Ennek hiányában nem végezhető el a beavatkozás, hiszen a fogászati implantátum nem rögzül majd stabilan rögzülni a helyén.

Gondolja végig a teljes foghiánnyal rendelkező páciensek dilemmáját!

 • Körhíd csak akkor készíthető, ha állcsontonként legalább 6 fogászati implantátumot be lehet ültetni, megfelelően elosztva azokat hátul, az őrlőfogak helyén, valamint elöl, a frontfogaknál.
 • Sok idős páciensnek viszont nincs elég csontja, és leginkább az őrlőfogak helyén akadnak gondjai. Ezeket a fogakat veszítjük el először, ezért itt hamarabb kezd el sorvadni a csontállomány. A folyamatos fogsorviselés csak ront a helyzeten, hiszen a rágóerő nem a csontra közvetítődik.
 • Csontpótlással egy bizonyos szintig orvosolható a probléma, de az idősebb páciensek többségének már olyan mértékű a hiánya, hogy ezt a beavatkozást nem lehet, vagy nem éri meg elvégezni. Előfordul, hogy az idősebb pácienseknél túl kockázatos vagy túl drága a csontpótlás.

Hogy használhatjuk ilyenkor a fogbeültetést, és miképp segíthet az a kivehető fogsor stabilizálásában?

Úgy, hogy olyan megoldást keresünk, amihez nem kell annyi fogászati implantátum, mint egy körhídhoz, és aminek használatával arra sincs szükség, hogy a műgyökerek az őrlőfogak helyére kerüljenek.

A frontfogak helyén ugyanis általában még az idősebb pácienseknek is van elég csontjuk.

Ami visszaadja az életminőséget: a fix fogsor


Szerencsére a kutatók rájöttek arra, hogy egy fogászati implantátumra nemcsak fogkorona vagy foghíd kerülhet, hanem kivehető fogsor is. Ehhez a módszerhez pedig 8 helyett elég csak 2-4 fogászati implantátumot beültetni.

A fix fogsor lényege, hogy a protézis stabilizálásához szükséges implantátumokat előre, a frontfogak helyére ültetjük be, ezen a területen ugyanis még idősebb korban is van elég csontja a pácienseknek.

A műgyökér ezt követően stabilan rögzül a helyén, így a becsontosodott fogászati implantátumot egy speciális szerkezet segítségével összeköthetjük a kivehető fogsorral. Ezt a speciális szerkezetet hívjuk stégnek, és innen kapta ez a forradalmi megoldás a stégprotézis nevet.

A stégprotézis elemei tökéletesen passzolnak egymáshoz, és a stég maga ugyanabból az anyagból (vagyis titánból) készül, mint a fogászati implantátumok. Egy kifogástalanul funkcionáló pótlást képzeljünk el, ami idősebb korban is visszaadhatja Önnek a megfelelő életminőséget.

A rugalmas, műanyagból készülő fogsort könnyedén megtartja a stabil stég, és bár összepattintva az elemek fix megoldást biztosítanak Önnek, a protézis egyszerűen eltávolítható, ezáltal nem okoz gondot tisztítása és ápolása.

A stégprotézis a 21. századi fogászat egyik leghatékonyabb válasza az időskori páciensek foghiányára.

A Stégfogsor előnyei

 • A kezeléshez több vizitre és 3-6 hónapig tartó gyógyulási időszakra van szükség, de Ön a köztes időszakban sem marad fog nélkül.
 • Beszélgetéskor, mosolygáskor és étkezéskor is stabilan tart. Elmúlik az önbizalomhiány, és Ön ismét jól érezheti magát társaságban.
 • Nincs szükség hozzá fogsorragasztóra.
 • Viselése komfortos.
 • Visszaadja a megfelelő életminőséget, és Ön ismét teljes értékű életet élhet vele.
 • Megfelelő esztétikumot nyújt, hatása természetes.
 • Megfizethető, és nagyságrendekkel olcsóbb, mint egy körhíd.
 • Tisztítása egyszerű, megszokása nem okoz problémát.
 • Több idősebb páciensnek nyújt megfelelő megoldást, és nagy eséllyel az Ön esetében is megvalósítható.
 • Az egész folyamat fájdalommentes.

Olvasnivalók a témában!

Csapatunk felkészülten várja Önt!

Bejelentkezés

Töltse ki az űrlapot és kollégánk 24 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot.

06 30 244 4152

Hétfőtől péntekig 8:00-19:00

Cím: 1139 Budapest, Gömb u. 44.