Teleszkópprotézis

A tökéletes fogpótlás természetes hatást kelt, és az az élet bármely pillanatában kiszolgálja Önt. Nem okozhat vele gondot egy finom steak vagy egy alma elfogyasztása, és Ön jóízűen elbeszélget a barátaival, mert nem kell félnie attól sem, hogy műfogai kiesnek a helyükről.

Ha Ön nagyobb foghiánnyal küzd, akkor olyan megoldást szeretne a problémájára, ami megfizethető, mégis hatékony.

A kivehető fogsor önmagában nem tökéletes választás, mégis, a páciensek többségénél nem jöhet szóba a fogbeültetés vagy a foghíd alkalmazása. Nekik nincs elég csontjuk, nincs elég foguk, vagy csak nem akarnak súlyos összegeket kifizetni egy fogpótlásra.

Szerencsére a helyzet ilyenkor sem reménytelen.

Jobb életminőség, nagyobb önbizalom


A teljes kivehető fogsor egyik legnagyobb hátránya, hogy bár megfelelő stabilitás érhető el a használatával, az távol van attól, mint amit eredeti fogaink esetében tapasztalhatunk. Különösen az alsó fogsor okoz problémákat, ami billeg és mozog, mondhatni, úszkál a páciens szájában.

A CompletDent fogorvosai ezért mindig keresik a lehetőséget arra, hogy valahogy stabilizálják a kivehető fogsort, és hogy olyan fix megoldásokat adjanak a pácienseknek, amelyekkel javítható az életminőségük, és amivel visszaadhatjuk a mosolygásba vetett hitet.

Teljes foghiány esetében ezt a stégprotézissel érhetjük el, ha viszont Önnek van még néhány eredeti foga, akkor azok felhasználásával úgynevezett teleszkópprotézist is készíthetünk.

A teleszkópprotézis ugyanolyan fix fogsor, mint a stégprotézis, de a stabilitást biztosító implantátumok helyét az eredeti fogak veszik át.

Mit kell tudnia a teleszkópprotézisről?


Azt, hogy rendkívül népszerű és rendkívül hatékony, ami nemcsak a páciensek kedvence, hanem a fogorvosoké is.

A teleszkópprotézist ráadásul gyorsan el tudjuk készíteni, így nincs időveszteség, csak elégedett és büszke mosoly.

És hogy miért szereti ezt oly sok páciens? Azért, mert költséghatékonyan és esztétikusan szünteti meg a teljes foghiányt, ráadásul nemcsak tartós, de kényelmes is.

Jelentkezzen be most!

Szakszerű és fájdalommentes kezelések.

75-90.000 Ft

Az ár egy koronára vonatkozik

Nálunk ez mind
benne van az árban!

 • Állapotfelmérés
 • Konzultáció
 • Kezelési terv készítés
 • Érzéstelenítés
 • Lenyomatvételek
 • Igazítások és Harapások
 • Ingyenes kontroll

Hogyan készül a teleszkópprotézis?

A teleszkópprotézis elkészítésének egyik legfontosabb feltétele az alapos állapotfelmérés, amelynek során megbizonyosodunk az eredeti fogak épségéről. Ehhez nemcsak röntgenképet készítünk, de fizikai vizsgálatot is elvégzünk, majd aprólékosan felállítjuk a diagnózist.

A CompletDent fogorvosai nagy tapasztalattal rendelkeznek a teleszkópprotézis terén, ezért pontosan tudják, hogy melyik rágószerv lesz képes arra, hogy tartósan elviselje a rá ható erőket.

Amennyiben az Ön eredeti fogai megfelelő állapotban vannak, akkor lecsiszoljuk őket, majd lenyomatot veszünk róluk, hiszen ezekre fog készülni az úgynevezett borítókorona.

A borítókoronának az a szerepe, hogy segítse a kivehető fogsor megtámasztását, amit úgy érhetünk el, mintha csak egy patentot alkalmaznánk. A protézisbe ugyanis egy szekunder korona kerül, ami pontosan illeszkedik majd az eredeti fogra ragasztott borítókoronához. Az egymást támasztó koronafalak biztosítják azt a páratlan stabilitást, amiért oly sokan szeretik ezt a megoldást.

Miképp néz ki mindez a gyakorlatban?

Ön egy szimpla mozdulattal behelyezi a fogsort a szájába, majd rácsúsztatja azt a borítókoronákra. A tökéletes illeszkedés miatt kifogástalan kapcsolat és stabilitás jön létre, Ön pedig bátran használja a fogpótlást az élet minden pillanatában.

 • Sokat próbált megoldás,
 • ami emellett biztonságos és precíz is.
 • Esztétikus.
 • Tartós, ami megfelelő szájhigiéniával hosszú évtizedekig is kiszolgálhatja tulajdonosát.
 • Nincs szükség fogsorragasztó használatára, mert a teleszkópprotézis étkezéskor, mosolygáskor és beszélgetéskor is a helyén marad.
 • Nincs önbizalomhiány.
 • Költséghatékony, hiszen rendkívül kedvező az ára, és sokkal olcsóbb, mint a fogbeültetés.
 • Kisebb a kockázata, mint a fogbeültetésnek. Ez különösen idősebb vagy dohányos páciensek esetében fontos.

A teleszkópprotézis előnyei

Olvasnivalók a témában!

fémes szájíz

Fémes szájíz: mit lehet tenni ellene?

Egy felnőtt embernek körülbelül tízezer ízlelőbimbója van, és bár a számuk az évek előrehaladtával fokozatosan csökken, illetve az érzékenységük is eltérhet egyénenként, bizonyos aromák képesek

Elolvasom

Csapatunk felkészülten várja Önt!

Bejelentkezés

Töltse ki az űrlapot és kollégánk 24 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot.

06 1 792 3544

Hétfőtől – Péntekig 8:00 – 19:00

Cím: 1139 Budapest, Gömb u. 44.