Diagnosztika

Egy kép többet mond ezer szónál… vagy a fizikai vizsgálatnál.

A fogászati állapotfelmérés egyik legfontosabb része a képalkotó diagnosztika, aminek segítségével a fogorvosok átfogó képet kaphatnak a szájüregi képletekről. Úgy is mondhatjuk: láthatóvá válik az Ön fogainak és csontjának állapota, ezáltal megvalósítható és hibátlan kezelési tervet készíthetünk.

A képalkotó diagnosztikai eljárásoknak kiemelt szerepük van a fogászati kezelésekben, ezért létszükséglet, hogy a legkorszerűbb megoldásokat és modern eszközöket alkalmazzuk.

Csak ezekkel vehetjük észre a rejtett problémákat, és csak így készíthetünk precíz kezelési tervet. A CompletDentnél high-tech eszközpark segíti a fogorvosok munkáját, így minőségi megoldásokat ígérhetünk pácienseinknek.

Digitális röntgen: panorámaröntgen és intraorális röntgen

Az egyik legtöbbször használt képalkotó eljárás a digitális röntgen, ami egyszerre segíti a diagnosztikát és a megelőzést. A röntgenképek gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, ráadásul a tanulmányozásuk és a felhasználásuk is egyszerű.

Segítségükkel észrevehetjük a fogszuvasodásokat, megvizsgálhatjuk a foggyökér állapotát és felismerhetők a fogágybetegség jelei, ezért a röntgen nemcsak segíti a kezelést, de útmutatást adhat abban is, hogy a páciensnek miben kell fejlődnie a szájhigiénia terén.

Használata biztonságos, hiszen a nagy érzékenységű érzékelők által fogott, majd digitálisan átalakított jelek miatt minimálisra csökken a pácienseket érő sugárterhelés. A digitális röntgen pontos, kedvelt technika, aminek nagyon sokat köszönhetnek a fogorvosok és a páciensek egyaránt.

Két típusa van:

 • digitális panorámaröntgen (a teljes fogazatról képet ad),
 • intraorális kisröntgen (1-2 fogra koncentrál, szűkebb képet mutat).

Előnyei:

 • alacsony sugárzás,
 • precíz és éles kép,
 • nincs szükség hozzá vegyi anyagra,
 • nem okoz semmilyen fájdalmat,
 • rövid idő alatt elkészíthető,
 • számítógép segítségével elemezhető a végeredmény (tetszőleges nagyítási lehetőséggel),
 • egyszerűen hordozható (CD-re kiírható, e-mailben továbbküldhető).

3D fogászati CT

A kétdimenziós digitális röntgenképekkel szemben a 3D fogászati CT egy forradalmi háromdimenziós képalkotó eljárás, amely igazi 21. századi válasz a rejtett problémák felismerésére.

A 3D fogászati CT-vel ugyanis nem maradnak rejtett veszélyforrások, és használatával olyan fogászati betegségeket és kockázatokat is felismerhetünk, amit a digitális röntgenképekkel nem lehetne.
Nem szükséges magyarázni, hogy már önmagában a 3D-s kép mekkora előnyt jelent, hiszen így minden szeletet és irányt láthatunk, és egyetlen apróság sem kerülheti el a fogorvosok figyelmét. Fogbeültetés előtt milliméterre pontosan lemérhető a csont magassága és szélessége, valamint megtervezhető a teljes beavatkozás, így még pontosabb és precízebb terv készíthető.

A 3D fogászati CT lényegében bármelyik kezelés előtt hasznos segítség, legyen az gyökérkezelés vagy fogbeültetés.

A minőségi garancia miatt a CompletDent csak és kizárólag CT-kép alapján végzi el a fogászati implantátumok beültetését és a szájsebészeti beavatkozásokat, valamint kontrollfelvételekről is gondoskodunk a műtéteket követően.

Fő a biztonság és a pontosság, cél a tökéletes minőség és a minden igényt kielégítő végeredmény.

Mit tud a 3D fogászati CT, és mitől olyan különleges?

A hetvenes évek óta használt CT-technológia lényege, hogy egyetlen, körülbelül 40-50 másodpercig tartó képalkotással több száz felvételt készít a gép, amiket egy szoftver először virtuálisan összerak, majd megmutat.

A több irányból készített felvételek miatt a fogorvos végül szabadon váltogathatja az irányokat és a szeleteket (vagy azok vastagságát), ezáltal precíz képet kap a szájüreg állapotáról és bármelyik kiválasztott területről.

A szabad mozgás miatt nincs több rejtett szájüregi képlet és probléma, vagyis a fogorvosok mindenre felkészülhetnek jóval a kezelések megkezdése előtt, legyen szó bármilyen műtétről is. A 3D fogászati CT-nek szinte korlátlan a felhasználási lehetősége, hiszen alkalmazásával felismerhetők a különböző elváltozások, a rejtett szuvasodások, az esetleges csonttörések vagy a parodontális defektusok.

Ha ez még mindig nem volna elég meggyőző, akkor mondjuk el azt is, hogy egy ilyen eszközzel hatékonyan csökkenthetők a műtét utáni komplikációk is.

Előnyei pedig önmagukért beszélnek:

 • háromdimenziós nézet,
 • tizedmilliméteres pontosság,
 • korlátlanul váltogatható nézet,
 • egyszerűen használható,
 • biztonságos,
 • számítógéppel elemezhető a végeredmény,
 • elkészítéséhez nincs szükség vegyi anyagra.

A modern fogászati diagnosztika felkészült arra, hogy hibátlanul segítse a kezeléseket, és hogy csökkentse a kockázatokat.

Válassza a CompletDent szolgáltatásait, és munkatársaink megmutatják, hogy milyen hatékony is lehet egy diagnosztika, és hogy a fogászati problémák egyszerűen is megszüntethetők.

Jelentkezzen be most!

Szakszerű és fájdalommentes kezelések.

Bejelentkezés

Töltse ki az űrlapot és kollégánk 24 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot.

06 30 244 4152

Hétfőtől péntekig 8:00-19:00

Cím: 1139 Budapest, Gömb u. 44.