Esztétikus tömés

Ön tudta, hogy a fogtömés az egyik leggyakoribb fogászati beavatkozás? Egy tapasztalt fogorvos naponta több ilyen kezelést is elvégez, ezáltal komoly rutinnal rendelkezik, és hibátlanul állítja helyre az Ön sérült fogait.

Gyakoriságának köszönhetően a tömés ma már rutineljárás: a módszer megbízhatóan pótolja a fogszuvasodás miatt megfúrt fogak kavitásait, és visszaadja a fog hiányzó formáját.

Előnye, hogy a fogorvosi székben elkészíthető, és nincs szükség hozzá fogtechnikusra, így a problémát gyorsan és egyszerűen megoldhatjuk a segítségével. Pontosan úgy, ahogy azt a 21. században elvárjuk egy rendelőben.

Ismerje meg a modern fogászat egyik leghatékonyabb megoldását, a megfizethető és fájdalommentesen elkészíthető esztétikus tömést.

Miért olyan népszerű az esztétikus tömés?


Azért, mert a régi amalgámtömésekkel ellentétben az újfajta kompozit tömőanyagok már képesek arra, hogy esztétikusan állítsák helyre a sérült fogakat. A módszer tökéletes válasz a kisebb és közepes szuvasodásokra, és mivel készítésekor nem szabadulnak fel káros anyagok, ezért alkalmazása nem jelent kockázatot Önre nézve.

A fogászati klinikák bizonyított, minőségi alapanyagokat használnak, amelyekben a műgyanta mellett nanométeres nagyságú részecskék találhatók. Ezekkel minden korábbinál keményebb, tartósabb és szebb tömés készíthető, és a végeredmény nemcsak jobban zár, de az utófájdalom esélyét is csökkenti.

Hogy mi az, amit Ön a pénzéért kap? Egy hosszú ideig hibátlanul működő, esztétikus tömés, ami kiválóan funkcionál, és ami gyakorlatilag láthatatlan.

Jelentkezzen be most!

Szakszerű és fájdalommentes kezelések.

25-35.000 Ft

Nálunk ez mind
benne van az árban!

 • Állapotfelmérés
 • Konzultáció
 • Kezelési terv készítés
 • Érzéstelenítés
 • Ingyenes kontroll

Miért van szükség a fogtömésre?


Azért, mert a páciensek többségének foganyaga idővel károsodik, szuvasodik, és az így keletkezett sérüléseket valahogyan helyre kell állítani.

Szuvasodáskor először is el kell távolítani a fertőzött foganyagot, és ezt valamivel helyettesíteni kell, sérüléskor pedig pótolni kell a letört darabot.

Az esztétikus tömés lényege az, hogy a sérült fogat egy fényre kötő, tetszőlegesen fehér színű tömőanyag használatával restauráljuk. A kék fény hatására a puha tömőanyag megköt a helyén, és a folyamat végén szilárd töméssé változik.

A beavatkozáshoz helyi érzéstelenítést használunk, és előnye, hogy

 • a frontfogak és az őrlőfogak esetében is használható,
 • tartós és esztétikus (megfelelően elkészítve láthatatlan),
 • visszaállítható vele az eredeti fog színe és alakja,
 • nem okoz allergiás reakciót.

A speciális rétegezési technikának köszönhetően tökéletes fogszín és hosszú ideig erős szerkezet érhető el.

Az új típusú kompozit tömőanyagokkal ráadásul megfelelő rágófelület képezhető ki, és alkalmazásával a fogászatnak végre lehetősége nyílt arra, hogy esztétikus változatra cserélje le a régi amalgámtöméseket.

Szükség van-e a régi amalgámtömések eltávolítására?

Évtizedekkel ezelőtt az egész világon a szürke színű amalgámtöméseket használták a sérült fogak helyreállítására, de ezek hiába voltak tartósak, és hiába zártak jól, az orvostudomány kockázatosnak ítélte meg őket.

Kutatások szerint ugyanis az amalgámtöméseknél alkalmazott higany rákkeltő hatású, és mivel az a folyamatos kopás miatt kioldódhat a tömésekből, ezért a mérgező anyag bekerülhet a májba, a vesébe, az agyvelőbe, a csontokba és az emésztőrendszerekbe.

Bár a vizsgálatok ezt 100 százalékig nem tudták igazolni, a páciensek egészségét egyik fogorvos sem szerette volna kockáztatni. Főleg, ha idővel olyan problémák is kialakulhatnak, mint

 • ízületi fájdalmak,
 • nyálkahártya-gyulladás,
 • veseműködési zavarok,
 • gócbetegségek (hajhullással),
 • gyomor- és bélpanaszok,
 • depresszió
 • vagy épp impotencia és meddőség.


Nem érhet meglepetésként minket az sem, hogy az amalgámtömést a páciensek sem szerették, hiszen az minden volt, csak esztétikus nem: mosolygáskor már messziről észre lehetett venni, és szürke színe kellemetlenül megcsillant a fehér fogak felszínén.

A fényre kötő, fehér színű esztétikus megoldások ezért gyorsan népszerűvé váltak, és az esetleges kockázatok miatt a fogorvosok sem erőltették az amalgám használatát.

Az 1960-as években megjelenő esztétikus tömések így szép lassan kiszorították az amalgámtöméseket.

Oldjuk meg esztétikusan!


A technológia pedig folyamatosan fejlődik a kompozit tömőanyagok megjelenése óta, és a fogorvosok mindig jobb és jobb alapanyagokkal dolgozhatnak.

A mai tömőanyagokkal a fehérnek többfajta árnyalata is kikeverhető, így Ön valóban személyre szabott és láthatatlan megoldást kaphat a pénzéért cserébe.

A CompletDent a fogszuvasodás vagy sérülés kezelésekor már csak esztétikus tömést használ. A régi amalgámtömések eltávolítása viszont nem minden esetben indokolt. Amennyiben a tömés jól funkcionál (tehát nincs alászuvasodva), és a páciens tünetmentes, akkor nem feltétlenül szükséges a csere.

Ne feledjük, egy működőképes tömést megbolygatni ugyanolyan kockázatos lehet, és előfordulhat, hogy az amalgámtömés eltávolításával olyan sok foganyagot veszít a páciens, hogy a fog restaurálásához már fogkoronát kell használnunk.

Mikor célszerű a régi amalgámtömés eltávolítása?


Mivel mindegyik eset más és más, ezért az amalgámtömésüket eltávolítani szándékozó pácienseket alapos állapotfelmérésnek vetjük alá. A röntgenképek segítségével feltérképezzük a régi tömés állapotát, és átbeszéljük a pácienssel a lehetőségeket.

Abban az esetben, ha a tömés mellett vagy alatt másodlagos szuvasodás alakult ki, azonnal gondoskodunk a cseréről. Ilyenkor a régi tömés már nem tudja betölteni a szerepét, ezért azt el kell távolítani, majd új, esztétikus töméssel vagy akár fogászati betéttel kell helyettesíteni.

A csere mellett kell dönteni, ha egy vizsgálat után bebizonyosodik, hogy a páciens allergiás az amalgámra. A CompletDentnél Önnek lehetősége van allergiavizsgálatra, és azt nemcsak fogpótlások elkészítése esetén veheti igénybe.

Amennyiben az amalgámtömés olyan helyen van, ahol jól látszódik (például frontfogaknál), és ez zavarja a pácienst, úgy szintén lehetőség van arra, hogy azt lecseréljük. Fogorvosunk az állapotfelmérés után el tudja mondani Önnek, hogy ez nagy kockázatokkal jár-e vagy sem.

Önmagukért beszélő előnyök


Fogászatunk az elérhető legkorszerűbb kompozit tömőanyagokat használja, amelyek nemcsak szépek, de stabilak és strapabíróak is.

Az esztétikus tömés képes arra, hogy eredményesen helyettesítse a régi amalgámtömést, de a CompletDentnél elérhető a méltán népszerű fogászati betét is, amely elegáns és tartós megoldás komolyabb sérülések esetén.

Az új megoldások előnyei pedig önmagukért beszélnek:

 • minden korábbinál szebbek,
 • és a velük elérhető megoldás tökéletesen páciensbarát.

Amennyiben kérdése merül az esztétikus tömőanyagokkal kapcsolatban, keresse fel munkatársainkat.

Olvasnivalók a témában!

fogtömés

Mi a teendő fogtömés után?

A fogtömés az egyik leggyakrabban végzett fogászati kezelés, ami nem is csoda, hiszen a fogszuvasodás szinte népbetegségnek számít Magyarországon. Maga a beavatkozás valóban rutin csupán,

Elolvasom

Bejelentkezés

Töltse ki az űrlapot és kollégánk 24 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot.

06 30 244 4152

Hétfőtől péntekig 8:00-19:00

Cím: 1139 Budapest, Gömb u. 44.