Fogkő-eltávolítás

  • Fájdalommentes
  • Esztétikus
  • Egészségesebb mosoly

Mikor van szükség fogkő-eltávolításra?

A fogkő-eltávolítás (avagy professzionális szájhigiéniás kezelés) igazi csodafegyver a fogászatok kezében, hiszen azzal hatékonyan megtisztítható a fogazat, és annak segítségével megőrizhető a rágószervek épsége, szépsége.

Bár egy szimpla fogkő-eltávolítás után is látványosan fehérebbek lehetnek a fogak, a kezelés elsődleges célja a fogakon megtelepedett fogkő eltávolítása.

Mi az a fogkő?

A fogkő egy sárgás-barna (ritkábban fehér), meszes lepedék, amely a fogakon telepedik meg, de kialakulhat a fogíny alatt is. A fogkő nemcsak esztétikai probléma, hanem egészségügyi kockázat is, hiszen ha nem távolítják el időben, akkor irritálni kezdi a fogínyt, ami ennek hatására begyullad.

A gyulladás (vagyis a gingivitis) pedig kezelés nélkül idővel eléri a fogágyat, ahol az lebontja a tartószöveteket, ezáltal az érintett fog meglazul, később pedig akár ki is eshet. Ez a fogágybetegség, vagyis a periodontitis, amely szinte népbetegség hazánkban.

Ijesztő statisztika: a felnőttkori fogvesztés két leggyakoribb oka a fogszuvasodás és a fogágybetegség, vagyis két olyan fogászati probléma, ami ellen megfelelő szájhigiéniával könnyedén tehetnénk.

A fogkő lényegében mindenki szájában megtalálható, sőt, nemcsak a saját fogak, hanem a fogpótlások felszínén is kialakulhat. A fogak felszínén megtelepedő ételmaradékokban ugyanis baktériumok vannak, amelyek kioldják a nyálból az ásványi anyagokat, ezek hatására pedig a lepedék elmeszesedik, kikristályosodik. Idővel pedig úgy megkeményedik, és olyan erősen tapad a fogakhoz, hogy azt otthoni szájápolási eszközökkel már nem lehet eltávolítani.

Ezért van szükség professzionális, fogorvosi vagy dentálhigiénikusi segítségre.

Jelentkezzen be most!

Szakszerű és fájdalommentes kezelések.

Mennyibe kerül a fogkő eltávolítás?

14.000 Ft

Nálunk ez mind
benne van az árban!

  • Állapotfelmérés
  • Konzultáció
  • Kezelési terv készítés
  • Érzéstelenítés
  • Polírozás
  • Ingyenes kontroll

Mennyi ideig tart a fogkő-eltávolítás?

Az ultrahangos fogkő-eltávolítás egy 20-45 perces, fájdalommentes kezelés. A tényleges kezelési idő a páciens állapotától (vagyis a fogkő mértékétől) függ.

A CompletDent Fogászat rendelőjében rutinos dentálhigiénikusok távolítják a fogkövet, akik naponta 10-15 ilyen beavatkozást is elvégeznek. A beavatkozás minimális kellemetlenséggel jár, de az még így teljes mértékben kibírható. Főleg, ha tisztában vagyunk azzal, hogy milyen következményekkel jár, ha a fogkövet nem szedjük le a fogak felszínéről.

Bár sok páciens úgy gondolja, hogy a fogkő-eltávolítás opcionális kezelés, az valójában minden (éves) szűrésnek része kell, hogy legyen. A fogkő előbb-utóbb sajnos mindenki fogain megtelepedik (legfeljebb a mennyiség a kérdés), és azokat a fogak épsége érdekében minél hamarabb el kell távolítani. Szakszerű tisztítás nélkül ugyanis az érintett fogak kilazulhatnak, a környező terület gyulladásaiból pedig még a véráramba is bekerülhetnek a kórokozók.

A páciensek többségénél az évi egy szájhigiéniás kezelés bőven elég, de extrém esetben (például fogágybetegségben szenvedőknél) előfordulhat, hogy 3-6 havonta meg kell ismételni a beavatkozást. A cél minden esetben az, hogy megóvjuk a fogakat, és hogy biztosítsuk a megfelelő szájhigiéniát.

Ha bármilyen kérdésed van, keresd bátran a CompletDent munkatársait. Időpontot ide kattintva kérhetsz.

Olvasnivalók a témában!

professzionális fogfehérítés

A professzionális fogfehérítés előnyei

Sokakban merül fel a kérdés: a rendelői, professzionális fogfehérítés valóban annyival hatékonyabb, és nem utolsósorban biztonságosabb, mint az egyéb módszerek? És egyáltalán, miért kellene a fogászatra menni, amikor az internet

Elolvasom
állapotfelmérés

Állapotfelmérés: miért van rá szükség?

Gyakorlatilag nem létezik olyan fogászati kezelés, amit ne előzne meg állapotfelmérés. Igen, még az esztétikai beavatkozások – fogfehérítés, fogkő-eltávolítás stb. – előtt is szükség van arra, hogy alaposan átnézzük a

Elolvasom

Csapatunk felkészülten várja Önt!

Bejelentkezés

Töltse ki az űrlapot és kollégánk 24 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot.

06 1 792 3544

Hétfőtől – Péntekig 8:00 – 19:00

Cím: 1139 Budapest, Gömb u. 44.

Scroll to Top