Gyökérkezelés

Belegondolt már abba, hogy milyen szerencsések vagyunk, amiért a 21. században élhetünk? Bár pillanatok alatt fel tudnánk sorolni az életünket megkönnyítő látványos technológiai vívmányokat, mi most vegyük példának mégis csak a gyökérkezelést.

Néhány évtizeddel ezelőtt a súlyosan fertőzött fogakat még nem tudták megmenteni a fogorvosok, így azokat ki kellett húzni, ha meg akartuk szüntetni a kellemetlen tüneteket. Nem szükséges ecsetelni, hogy ez miért volt rossz dolog: az elveszített fogat ezek után pótolni kellett, ami további költségeket jelentett a páciensek számára.

Hogy mi a helyzet manapság?

Az elmúlt évtizedekben bizonyított gyökérkezelésnek köszönhetően a tünetet, fájdalmat produkáló fogak megmenthetőek, és Önnek még hosszú ideig nem kell gondolnia a fogpótlásokra.

Miért van szükség a gyökérkezelésre?

A ma már rutinszerűen és fájdalommentesen elvégezhető gyökérkezelés akkor válik szükségessé, amikor a sejteket, ereket és idegeket tartalmazó fogbél (vagyis a pulpa) súlyosan elfertőződik.

A dentin által teljesen körbevett pulpában általában akkor alakul ki ez a gyulladásos reakció, amikor egy időben nem kezelt szuvasodás eléri a fog legbelső részét. A baktériumok által termelt toxinok ilyenkor megfertőzik a fogbelet, az érintett fog pedig ennek hatására fájni kezd.

A gyökérkezeléssel lényegében eltávolítjuk a fertőzött szöveteket, a fogbelet pedig faltól-falig gyógyszerekkel és gyökértömőanyagokkal töltjük ki. A fogat ezt követően esztétikus töméssel fedjük be, hogy Ön attól kezdve gond és fájdalom nélkül használhassa azt a mindennapokban.

A beavatkozás akkor sikeres, ha a fertőzött szöveteket teljes egészében eltávolítjuk, és a gyökértöméssel teljes mértékben feltöltjük a pulpát. A sterilizálásnak és a pontos záródásnak köszönhetően a tünetek teljesen megszűnnek.

Jelentkezzen be most!

Szakszerű és fájdalommentes kezelések.

60-100.000 Ft

csatornánkként

Nálunk ez mind
benne van az árban!

  • Állapotfelmérés
  • Konzultáció
  • Kezelési terv készítés
  • Érzéstelenítés
  • Ingyenes kontroll

A gyökérkezelés menete

A gyökérkezelést minden esetben alapos és átfogó állapotfelmérés előzi meg. A fizikai vizsgálat után röntgenképet készítünk, hogy pontosan felmérhessük a tüneteket produkáló fog állapotát.

Ha bebizonyosodik, hogy a fájdalmat fogbélgyulladás okozza, akkor a fogorvos a szükséges előkészületek után azonnal hozzálát a kezeléshez. Első lépésben megnyitja a fogbelet, majd speciális eszközökkel eltávolítja a fertőzött szöveteket.

Ezt követően fertőtlenítő hatású gyógyszert helyez a fogbélbe, majd azt ideiglenes töméssel fedi le. 5-8 nappal később, egy második kezelési időpont során a fogorvos eltávolítja az ideiglenes tömést, ezután ismét megtisztítja a fogbelet, majd speciális gyökértömőanyaggal betömi azt.

Az esztétikus töméssel helyreállítjuk a fog külső részét is, így az funkciójában és esztétikumában nem sérül, és Ön zökkenőmentesen használhatja azt majd rágásra, harapásra.

A gyökérkezelést helyi érzéstelenítésben végezzük, így az teljesen fájdalommentes.

Félelem nélkül

Ön azok közé a páciensek közé tartozik, akik rettegnek a fogászattól, így például a gyökérkezeléstől is? Ha igen, akkor szeretnénk megnyugtatni: a beavatkozás teljes mértékig biztonságos és fájdalommentes, így Önnek nincs oka aggódnia.

Empatikus munkatársaink minden segítséget megadnak a minket választó pácienseknek, akik kényelmes, stresszmentes környezetben kapják meg a szükséges fogászati kezeléseket.

Felejtse el a gyökérkezeléssel kapcsolatos tévhiteket:

  • A beavatkozás a hatékony érzéstelenítés miatt nem okoz fájdalmat. A gyökérkezelés nem hosszas és kellemetlen eljárás, hanem egy lehetőség, amivel megmentheti eredeti fogait. Az utófájdalmat fájdalomcsillapítókkal enyhítjük.
  • Nincs összefüggés a gyökérkezelés és a rákos megbetegedések között.
  • Nem igaz az sem, hogy a gyökérkezelésen átesett fogat rövid időn belül mindenképpen ki kell húzni. A gyökérkezelt fogak megfelelő ápolás és tisztítás mellett akár évtizedekig is kiszolgálhatják tulajdonosukat.

A CompletDent fogorvosai nagy tapasztalattal rendelkeznek a gyökérkezelés terén, ezért a minket választó páciensek bátran hátradőlnek a székben, mert jó kezekbe kerülnek.

Olvasnivalók a témában!

Bejelentkezés

Töltse ki az űrlapot, és kollégáink 24 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot.

06 30 244 4152

Hétfőtől péntekig 8:00-19:00

Cím: 1139 Budapest, Gömb u. 44.