Vektor-terápia

Mikor van szükség Vektor-terápia alkalmazására?

Gondoltad volna, hogy a fogászat elsődleges célja nem a szép, hanem az egészséges mosoly megteremtése? Fogainknak egy sor veszélyes ellensége van (legyen szó fogszuvasodásról, fogíngyulladásról vagy fogágybetegségről), de ma már ezek ellen hatékonyan tudunk védekezni.

A Vektor-terápia egyike a fogászat csodafegyvereinek, hiszen azzal helyrehozható a meglazult fogíny, és azzal visszaállítható a tapadását vesztett foghús állapota. A Vektor-terápia ezért nagy segítség lehet azoknak a pácienseknek, akik fogágybetegségben szenvednek.

Mikor alakul ki fogínygyulladás és fogágybetegség?

A fogíny gyulladása, vagyis a gingivitis népbetegségnek számít, hiszen egyes felmérések szerint a felnőttek több mint kétharmada érintett. Legtöbbször ráadásul a nem megfelelő szájhigiénia okozza (tehát meg lehetne előzni): a fogak felszínén kialakuló fogkő ugyanis idővel irritálni kezdi a fogínyt, ami ennek hatására begyullad.

A gyulladás pedig kezelés nélkül továbbterjed a fogágyra: a tasakokban felgyülemlő kórokozók megtámadják a fog tartószöveteit, aminek sokszor visszafordíthatatlan a következménye. A csont elsorvad, a fog meglazul, majd később ki is esik a helyéről.

A kezdeti stádiumában viszonylag egyszerűen kezelhető fogínygyulladás épp ezért olyan veszélyes, hiszen könnyedén fogágybetegség lehet belőle. A folyamatos gyulladás miatt pedig a fognyakon nem tud szorosan megtapadni íny, ezáltal mind több és több kórokozó juthat oda be, még jobban károsítva ezáltal a környező szöveteket.

A fogorvosok célja ilyenkor az, hogy megszüntessék a gyulladást, helyreállítsák az íny állapotát, valamint elősegítsék a tökéletes szájhigiénia megteremtését.

Jelentkezzen be most!

Szakszerű és fájdalommentes kezelések.

59.000 Ft

Nálunk ez mind
benne van az árban!

  • Állapotfelmérés
  • Konzultáció
  • Kezelési terv készítés
  • Érzéstelenítés
  • Ingyenes kontroll

Hogyan segíthet a Vektor-terápia?

A Vektor-terápia egyik legnagyobb előnye az, hogy azzal feszesíteni tudjuk a meglazult fogínyt, és javíthatjuk a foghús állapotát. A CompletDent fogorvosai akkor szokták javasolni a kezelést, ha a fogíny és a fog között kialakult, kórokozókkal teli tasakok tisztítása után még jobb és tartósabb eredményt szeretne elérni a páciens.

Rendszeresen alkalmazva ugyanis a Vektor-terápia segítségével csökkenteni lehet az ismételt gyulladás kialakulásának esélyét, valamint stabil állapotot érhetünk el hosszabb távon is.

A Vektor-terápiához első körben alapos fogkő-eltávolításra és parodontális kürettre van szükség, hiszen a kezelés csak jól megtisztított fogfelszíneken alkalmazható. A terápia pedig valójában egy precíz polírozó rendszer, amivel sima gyökérfelszín érhető el.

Ezen a tükörsima felszínen már nem tudnak megtelepedni a kórokozók, csökken a fogérzékenység, és az érintett terület könnyebben be tud gyógyulni, mivel ott nem alakul ki gyulladás. A Vektor-terápia segítségével megállítható vagy lassítható a csontszövetet lebontó káros folyamat is.

Ha bármilyen kérdésed van, keresd bátran a CompletDent munkatársait. Időpontot ide kattintva kérhetsz.

Olvasnivalók a témában!

Bejelentkezés

Töltse ki az űrlapot, és kollégáink 24 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot.

06 30 244 4152

Hétfőtől péntekig 8:00-19:00

Cím: 1139 Budapest, Gömb u. 44.