Vektor-terápia

Mikor van szükség Vektor-terápia alkalmazására?

Gondoltad volna, hogy a fogászat elsődleges célja nem a szép, hanem az egészséges mosoly megteremtése? Fogainknak egy sor veszélyes ellensége van (legyen szó fogszuvasodásról, fogíngyulladásról vagy fogágybetegségről), de ma már ezek ellen hatékonyan tudunk védekezni.

A Vektor-terápia egyike a fogászat csodafegyvereinek, hiszen azzal helyrehozható a meglazult fogíny, és azzal visszaállítható a tapadását vesztett foghús állapota. A Vektor-terápia ezért nagy segítség lehet azoknak a pácienseknek, akik fogágybetegségben szenvednek.

Mikor alakul ki fogínygyulladás és fogágybetegség?

A fogíny gyulladása, vagyis a gingivitis népbetegségnek számít, hiszen egyes felmérések szerint a felnőttek több mint kétharmada érintett. Legtöbbször ráadásul a nem megfelelő szájhigiénia okozza (tehát meg lehetne előzni): a fogak felszínén kialakuló fogkő ugyanis idővel irritálni kezdi a fogínyt, ami ennek hatására begyullad.

A gyulladás pedig kezelés nélkül továbbterjed a fogágyra: a tasakokban felgyülemlő kórokozók megtámadják a fog tartószöveteit, aminek sokszor visszafordíthatatlan a következménye. A csont elsorvad, a fog meglazul, majd később ki is esik a helyéről.

A kezdeti stádiumában viszonylag egyszerűen kezelhető fogínygyulladás épp ezért olyan veszélyes, hiszen könnyedén fogágybetegség lehet belőle. A folyamatos gyulladás miatt pedig a fognyakon nem tud szorosan megtapadni íny, ezáltal mind több és több kórokozó juthat oda be, még jobban károsítva ezáltal a környező szöveteket.

A fogorvosok célja ilyenkor az, hogy megszüntessék a gyulladást, helyreállítsák az íny állapotát, valamint elősegítsék a tökéletes szájhigiénia megteremtését.

Jelentkezzen be most!

Szakszerű és fájdalommentes kezelések.

59.000 Ft

Nálunk ez mind
benne van az árban!

  • Állapotfelmérés
  • Konzultáció
  • Kezelési terv készítés
  • Érzéstelenítés
  • Ingyenes kontroll

Hogyan segíthet a Vektor-terápia?

A Vektor-terápia egyik legnagyobb előnye az, hogy azzal feszesíteni tudjuk a meglazult fogínyt, és javíthatjuk a foghús állapotát. A CompletDent fogorvosai akkor szokták javasolni a kezelést, ha a fogíny és a fog között kialakult, kórokozókkal teli tasakok tisztítása után még jobb és tartósabb eredményt szeretne elérni a páciens.

Rendszeresen alkalmazva ugyanis a Vektor-terápia segítségével csökkenteni lehet az ismételt gyulladás kialakulásának esélyét, valamint stabil állapotot érhetünk el hosszabb távon is.

A Vektor-terápiához első körben alapos fogkő-eltávolításra és parodontális kürettre van szükség, hiszen a kezelés csak jól megtisztított fogfelszíneken alkalmazható. A terápia pedig valójában egy precíz polírozó rendszer, amivel sima gyökérfelszín érhető el.

Ezen a tükörsima felszínen már nem tudnak megtelepedni a kórokozók, csökken a fogérzékenység, és az érintett terület könnyebben be tud gyógyulni, mivel ott nem alakul ki gyulladás. A Vektor-terápia segítségével megállítható vagy lassítható a csontszövetet lebontó káros folyamat is.

Ha bármilyen kérdésed van, keresd bátran a CompletDent munkatársait. Időpontot ide kattintva kérhetsz.

Olvasnivalók a témában!

fémes szájíz

Fémes szájíz: mit lehet tenni ellene?

Egy felnőtt embernek körülbelül tízezer ízlelőbimbója van, és bár a számuk az évek előrehaladtával fokozatosan csökken, illetve az érzékenységük is eltérhet egyénenként, bizonyos aromák képesek

Elolvasom

Csapatunk felkészülten várja Önt!

Bejelentkezés

Töltse ki az űrlapot és kollégánk 24 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot.

06 1 792 3544

Hétfőtől – Péntekig 8:00 – 19:00

Cím: 1139 Budapest, Gömb u. 44.