Foghúzás fájdalommentesen

Van megoldás a fogászati félelemre?

Még most is sok olyan páciens van, aki a régi emlékek vagy a fúró hangja miatt szinte retteg a fogászati kezelésektől, de szerencsére a beavatkozások ma már legfeljebb csak egy kis kellemetlenséggel járnak.

A foghúzás fájdalommentesen is elvégezhető, hiszen az olyan rendelők, mint a CompletDent korszerű helyi érzéstelenítő készítményeket használnak. Az injekció beadását felületi érzéstelenítő gél használatával segítjük, hogy már a szuri se okozzon a szükségesnél nagyobb megterhelést.

Ha pedig betartod a fogorvosi utasításokat, akkor még a komolyabb műtétek utóhatásain is gyorsan túlleszel. Pácienseink többsége ezért a beavatkozások után már szinte csak apróságnak érzi a foghúzást.

Jelentkezzen be most!

Szakszerű és fájdalommentes kezelések.

20.000 Ft

Nálunk ez mind
benne van az árban!

 • Állapotfelmérés
 • Konzultáció
 • Kezelési terv készítés
 • Érzéstelenítés
 • Ingyenes kontroll

Foghúzás fájdalommentesen a CompletDentnél

A CompletDent Fogászat kíméletes foghúzási protokollt alkalmaz, a beavatkozást végző szájsebészek pedig nemcsak empatikusak, de nagy tapasztalattal is rendelkeznek ezen a téren.

A foghúzás fájdalommentesen akár 15-20 perc alatt is elvégezhető (komolyabb műtéteknél, például bölcsességfognál persze hosszabb időre számíts!), és a beavatkozás folyamata a következő:

 1. A helyi érzéstelenítést követően megtisztítjuk az érintett fog környékét, hogy ott később ne alakulhasson ki fertőzés.
 2. Az eltávolítani szándékozott fogat gyors és határozott mozdulattal kihúzzuk.
 3. A kihúzott fog helyére szivacsot és fertőtlenítő tablettát helyezünk. A seb környékén úgynevezett véralvadék keletkezik, amely természetes dugóként zárja le a sebet, és gondoskodik arról, hogy ne jussanak be a kihúzott fog helyére a kórokozók.
 4. Ha szükséges, varrattal lezárjuk a sebet. Amennyiben ez a varrat nem felszívódó, úgy 1 hét múlva vissza kell térni varratszedésre.
 5. A beavatkozást követően jöhet a gyógyulási időszak.

Mire figyelj foghúzás előtt és után?

Foghúzás előtt:

 1. Mielőtt beülnél a fogászati székbe, alaposan mosd meg a fogaidat, és ügyelj a fogközök megtisztítására is
 2. Kérj fogkő-eltávolítást (amit már a dentálhigiénikusok is elvégezhetnek, és 20-45 perc elég hozzá)
 3. Bőségesen egyél, mert foghúzás után, amíg a zsibbadás tart, nem javasolt a szilárd táplálék fogyasztása
 4. Igyál elég folyadékot.

Foghúzás után:

 1. Foghúzás után gondoskodj a jegelésről, és a beavatkozás napján finoman hűtsd az érintett területet.
 2. A sebet nem szabad szívni, és kerülni kell az öblögetést néhány napig. Ennek oka, hogy máskülönben a sebet lezáró vérdugó kilökődik, vagyis az nem tudja elvégezni a feladatát.
 3. Amíg a fájdalom tart, szedj fájdalomcsillapítót. Ha a fogorvos antibiotikumot írt fel, szedd be azt is (az orvosi utasításnak megfelelően).
 4. Ne fogyassz néhány napig tejet és tejterméket.
 5. Kerüld a dohányzást és az alkohol fogyasztását néhány napig.

Ha erősödnek a panaszaid (például a fájdalom), akkor mihamarabb keresd fel a fogorvosodat. Foghúzás után pedig mihamarabb gondoskodj a hiány pótlásáról, hiszen a nem pótolt foghiánynak súlyos következményei lehetnek.

Olvasnivalók a témában!

Bejelentkezés

Töltse ki az űrlapot, és kollégáink 24 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot.

06 30 244 4152

Hétfőtől péntekig 8:00-19:00

Cím: 1139 Budapest, Gömb u. 44.